Jonker & Schut kiest voor groene stroom

Gepubliceerd op: 05-03-2019

Het zal vanaf de grond niet veel mensen opvallen, maar het dak van Jonker & Schut aan de Harselaarseweg in Barneveld wordt sinds kort bedekt door 3.000 vierkante meter aan zonnepanelen. Het gaat om 2.000 zonnepanelen van Canadian Solar die ook bij weinig zonuren veel energie opleveren. 540.000 Wp (Wattpiek) om precies te zijn.

De zonnepanelen, die werden geplaatst door het eveneens Barneveldse Zonnepanelen op het dak B.V, hebben een gezamenlijke opbrengst van ongeveer 460.000 kWh per jaar.

Jonker & Schut, dat zich bezighoudt met transport, opslag en distributie, maakt nu gebruik van zonne-energie voor onder meer de kantoren en de geconditioneerde opslag van producten in de warehouses. Algemeen Directeur Erik Schut is gelukkig met het gebruik van de zonnepanelen, maar is niet van plan het daarbij te laten. “Het milieu is belangrijk voor ons en waar mogelijk nemen we maatregelen om het milieu te ontlasten. De zonnepanelen zijn het meest recente project, maar we zijn voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden om bij te dragen aan een beter milieu.”   

 

Maatwerk | Zuivelproducten

Naast diverse standaardoplossingen leveren wij maatwerk. Ook wanneer dit de nodige investeringen met zich meebrengt. Wanneer bepaalde productiestappen aan ons uitbesteed worden, nemen we de verantwoordelijkheid en maken wij de vaste kosten van onze klant variabel. Waar nodig passen we een productielijn aan of we ontwikkelen en installeren een nieuwe productielijn voor het verwerken van zuivelproducten in poeder of desgewenst andere type producten. De benodigde halffabricaten leveren we op maat en 'just in time'.   Maatwerk...

Maatwerk

Naast diverse standaardoplossingen leveren wij maatwerk. Ook wanneer dit de nodige investeringen met zich meebrengt....

Transport & Logistiek

Bij ons kunt u terecht voor een totaalpakket: productie, opslag en transport in één keer...

Warehousing

U zoekt opslagruimte voor uw goederen? Wij beschikken over meerdere riante warehouses voor palletopslag.