Over Jonker & Schut | Logistiek specialist | Zuivelproducten

Logistiek specialist

Een professionele logistiek specialist in de voedingsmiddelenbranche
Dat zijn wij. En in het bijzonder in de markt van verwerking van poedervormige zuivelproducten. Jonker & Schut biedt als specialist een compleet pakket op het gebied van logistiek en verwerking. Dit pakket omvat standaardoplossingen en maatwerkoplossingen, die we in eigen beheer uitvoeren. Wat dat maatwerk zoal inhoudt? Op verzoek van een van onze klanten ontwikkelden we speciale productielijnen. We investeren in passende oplossingen die onze klanten verder helpen.

 

Opgericht als specialist en expediteur

Het begon allemaal in 1987. Toen werd Jonker & Schut opgericht door Fred Jonker en Erik Schut. Als specialist voor het in- en uitklaren van goederen voor derden. Maar ook als expediteur die voor opdrachtgevers kon bemiddelen in transporten. Een klant van het eerste uur was actief in de handel van zuivelgrondstoffen en had behoefte aan op- en overslagfaciliteiten. Toen daar invulling aan was gegeven, volgde er daarna snel de beschikking over een eenvoudige meng- en verpakkingslijn.

 

Groei en ontwikkeling tot specialist

Dit alles heeft als basis gediend voor de verdere groei en ontwikkeling tot een moderne logistiek specialist voor zuivelproducten. Inmiddels kunt u bij ons terecht voor meer dan de productie van poedervormige zuivelproducten. Wij verwerken de producten in bulk of blenden én verpakken ze naar uw specifieke wens. Ons eigen wagenpark kan voor u internationaal leveren. Als expediteur regelen wij voor u de exportdocumenten die u nodig heeft. En geen probleem als u het transport wilt uitstellen: onze warehouses bieden ruimte voor al uw palletopslag en bulkopslag. 

Inmiddels hebben wij een uitstekende reputatie opgebouwd in de zuivelbranche en rekenen we steeds meer internationaal opererende zuivelproducenten en eindverwerkers tot onze klantenkring.

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

 

MVO verslag 2021

 

Alles wat we doen, willen we verantwoord doen. Voor het milieu en voor onze medewerkers. Niet voor niets is in onze missie expliciet vermeld: "Jonker & Schut onderschrijft de principes van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen".

Waar mogelijk nemen we maatregelen om het milieu te ontlasten. Goede arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden alsmede een regelmatige (bij)scholing voor onze medewerkers vinden wij van evident belang.

Voorbeelden van ons MVO-handelen:

  • Afvalstromen verwerken we onder zeer strikte voorwaarden. Zo worden plastic, karton en papier gescheiden afgevoerd. De verwerker van onze afvalstromen staat garant voor milieuvriendelijke en verantwoorde verwerking.
  • Wij beschikken over een eigen wasstraat voor ons wagenpark. De vrachtwagens worden grotendeels gewassen met gerecycled water. Er wordt slechts 15% leidingwater gebruikt.
  • Ook met ons wagenpark houden we bewust rekening met het milieu. Zo is minimaal Euro5 en Euro6 de emissienorm voor onze vrachtwagens.
  • We plannen zeer efficiënt. Zo optimaliseren we de hoeveelheid te rijden kilometers in relatie tot de beladingsgraad. 
  • Waar mogelijk wordt per vacature bekeken of de werkplek geschikt is of geschikt gemaakt kan worden voor een medewerker met een arbeidsbeperking.
  • Om het verbruik van materialen als papier, inkt en enveloppen zoveel mogelijk te reduceren, maken we veelal gebruik van digitale informatieverstrekking.

 


MVO

Zonnepanelen op het dak

Maatwerk | Zuivelproducten

Naast diverse standaardoplossingen leveren wij maatwerk. Ook wanneer dit de nodige investeringen met zich meebrengt. Wanneer bepaalde productiestappen aan ons uitbesteed worden, nemen we de verantwoordelijkheid en maken wij de vaste kosten van onze klant variabel. Waar nodig passen we een productielijn aan of we ontwikkelen en installeren een nieuwe productielijn voor het verwerken van zuivelproducten in poeder of desgewenst andere type producten. De benodigde halffabricaten leveren we op maat en 'just in time'.   Maatwerk...

Jonker & Schut kiest voor groene stroom

Het zal vanaf de grond niet veel mensen opvallen, maar het dak van Jonker & Schut aan de Harselaarseweg in Barneveld wordt sinds kort bedekt door 3.000 vierkante meter aan zonnepanelen. Het gaat om 2.000 zonnepanelen van Canadian Solar die ook bij weinig zonuren veel energie opleveren. 540.000 Wp (Wattpiek) om precies te zijn.

Zuivelproducten (poeder)

U zoekt een betrouwbare specialist voor poedervormige zuivelproducten? Jonker & Schut helpt u graag. Via...

Maatwerk

Naast diverse standaardoplossingen leveren wij maatwerk. Ook wanneer dit de nodige investeringen met zich meebrengt....

Warehousing

U zoekt opslagruimte voor uw goederen? Wij beschikken over meerdere riante warehouses voor palletopslag.